Totul despre cancerul de piele
    
SHARE
 
2016-05-25
Vitamina B3 scade riscul de cancer cutanat

Cercetătorii australieni de la Universitarea din Sydney au vești bune pentru persoanele care se află în pericolul de a dezvolta forme de cancer cutanat, altele decât melanomul. Ei au anunțat într-un articol publicat în New England Journal of Medicine că o cură de un an cu nicotinamidă, o formă de vitamina B3 poate reduce cu 23 de procente riscul de cancere cutanate, altele decât melanomul.

Același studiu efectuat pe un grup de 386 de persoane a relevat faptul că administrarea de două ori pe zi, timp de 12 luni, a pilulelor pe bază de vitamin B3 reduc și cu 15% riscul de apariție a leziunilor precanceroase cauzate de expunerea la soare. Se știe că anumite pete care apar pe tegumente după expunerea la soare pot fi precursoare ale unor afecțiuni maligne ale pielii.

Medicii australieni privesc cu entuziasm descoperirea pentru că prevenirea cancerului de piele prin administrarea de B3 și protecția solară adecvată ar putea fi salvarea pentru mulți pacienți. Practic, această vitamină oferă pielii energie suplimentară ca să se refacă după expunerea la soare. În plus, se pare că susține cu brio sistemul imunitar care face față mai bine agresiunii razelor ultraviolete.

în ciuda acestei descoperiri importante, specialiștii avertizează asupra faptului că nimeni nu trebuie să rateze controlul dermatologic anual, pentru a depista orice leziune cu potențial periculos.

Sursa: http://www.sciencedaily.com/releases/2015/10/151021185104.htm

Întreabă specialistul
Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatoriiTRIMITE
CITEŞTE ŞI:
Un proiect dezvoltat de:
©2015
Cu sprijinul: