Totul despre cancerul de piele
    
SHARE
 
2016-05-21
Autoexaminarea pielii îți poate salva viața

Aproape că nu plecăm din casă fără o ultimă privire în oglindă. De multe ori, aceasta vizează aspectul general, coafura, modul cum ne stau hainele și mai puțin pielea. Camuflăm cearcănele, estompăm semnele de acnee, dacă ele există, aplicăm diverse loțiuni și creme, de multe ori doar de dragul aspectului îngrijit. Însă, în tot acest ritual, ar trebuie să ne facem timp pentru autoexaminarea pielii.

Åži ce ar trebui să căutăm? în primul rând, alunițele pe care le avem cu toții. Periodic, ar trebui să vedem dacă și-au păstrat forma, culoarea, aspectul. Dacă apar modificări, ar trebui să dăm o fugă la dermatolog.

Apoi, orice pată suspect apărută trebuie monitorizată. Dacă nu trece cu zilele, sângerează sau supurează, trebuie investigată la specialistul dermatolog.

Examinarea pielii trebuie făcută în amănunt și nu trebuie să ne scape spatele, scalpul, zona genită și unghiile. Apoi, la fel de importante sunt zonele traumatizate de haine, sutien și orice alt accesoriu care ne zgârie sau lezează.

Autoexaminarea este vitală după fiecare sezon estival, după fiecare sezon de schi sau dacă am făcut imprudența să mergem la solar. Mai bine să fim puțin obsedați de propria piele decât să plătim prețul scump al neglijării, în cel mai rău caz un cancer de piele.

Întreabă specialistul
Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatoriiTRIMITE
Golea Florentina
2017-09-16 18:01:29
Am niste alunite ovale, 3-5 mm, cafenii, ce par a fi bucatele de piele lipite peste pielea mea. Au aparut relativ recent. Observ ca nr lor creste, am 5 in diverse locuri pe partea superioara a abdomenului.Se simt f bine la palpare, ca o denivelare a pielii. Sa ma ingrijorez?
Tugui Angela
2017-10-12 19:21:48
Pe unghia de la degetul mare, mana stanga mi-a aparut o dunga verticala de culoare inchisa..e semn de melanom?Va multumesc mult!
CITEŞTE ŞI:
Un proiect dezvoltat de:
©2015
Cu sprijinul: